Nieuw maar oud maar toch ook nieuw

Werd er vroeger meer aandacht besteed aan design van camera’s? of zullen cameras van tegenwoordig over 50 jaar ook vintage zijn? Ik betwijfel het. Ik denk dat weinig fabrikanten de Canon 5d Mark 3 zullen namaken. De cameras uit de jaren 50/60/70 zijn nu erg populair bij fabrikanten. Hier onder een lijstje van de mooiste moderne retrostyle camera’s

SONY DSC

De Nikon DF is een professionele Fullframe camera met dezelfde sensor als de Nikon D800. Hij is alleen geschikt voor fotografen want een videofunctie ontbreekt. Het is een revival van de Nikon F camera’s uit de jaren 60

leica-m-xl

De Leica M heeft geen introductie nodig. Het is de opvolger van de Leica M9 uit 2009. Hij heeft alles wat je van Leica kan verwachten hoogwaardig glas, hoogwaardige fotokwaliteit, hoogwaardig design en een HOOGWAARDIGE PRIJS! maar als excuus kan je zeggen ”heey het is een Leica”

olympus-EP-1

in 2009 blies Olympus de beroemde PEN serie weer nieuw leven in. Door middel van een micro four third sensor(kleine versie van een apc-sensor) kon je fotos maken die dichtbij spiegelreflex kwaliteit kwamen. En de lenzen zijn ook nog eens te verwisselen. De Pen serie is 1 van de meest succesvolle systeemcamera series in de camerawereld

Fujifilm-X100s-Black

Is dat een Leica? Was mijn eerste vraag toen ik een jongen ermee zag lopen op straat. Nee een Fujifilm 100. Ik was meteen verkocht maar helaas heb ik hem nooit gekocht zucht….. Want wat is dit een prachtding! Maar men zegt dat het niet om alleen om het uiterlijk gaat maar ook om het innerlijk. Nou dat zit bij deze camera ook wel snor, als ik de reviews mag geloven. Dus deze camera blijft op mijn verlanglijstje staan.

68e9de14

En als David Beckham ook nog eens met een Fujifilm X100 verschijnt bij een fashionshow dan weet je dat het officieel een stijlvolle camera is. want David Beckham is Stijl

775513811_1743069234_o

De Olympus Om-D5 is een ode aan 1 van de meest geliefde cameras allertijden namelijk de Olympus OM-1 uit 1972. inmiddels zijn er al 2 nieuwe versies van uit namelijk de om-d1 en de om-d10. Deze cameras beschikken over enorm veel mogelijkheden waardoor ze zelfs spiegelreflex camera gebruikers laten twijfelen om over te stappen naar systeemcameras

X-T1GSE_front_top_white_01_84d05c4c23

Eigenlijk vond ik 1 Fujifilm camera wel genoeg in dit lijstje. Totdat Fujifilm op de Photokina beurs de komst van de X-T1 Graphite edition bekendmaakte. Dit ding ademt gewoon schoonheid en klasse….kwijl kwijl kwijl! Ok en specs zijn ook niet verkeer…Verre van niet verkeerd zelfs… eigenlijk best wel top!

 

Hier volgen nog wat analoge pareltjes.

Olympus_OM-1

1975-OM-2-MD-1

1975-OM-2-MD-1

Nikon-Df-and-Nikon-F

Pen-FT-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s