Coole afrobazen! can you dig it?

Voor de 2e keer in 4 jaar laat ik mijn haar groeien tot een afro. Tot grote haat van mijn moeder want die vindt het er onverzorgd uitzien(saillant detail: Ze had zelf ook een afro in de jaren 70’s ). Maar even serieus, hoe gaaf is zo een grote bol kroes haar! Het straalt vrijheid uit blijdschap en gezondheid en het heeft iets klassieks! Mensen willen op 1 of andere manier altijd er aan zitten en met reacties als ”aaaaah het voelt zo zacht!” Mijn liefde voor het afro kapsel bestaat al sinds mijn 4e toen ik dansend door de woonkamer naar liedjes van de Jackson 5 luisterde. Ik vond het altijd wel erg cool! maar pas op latere leeftijd, toen ik Jim Kelly in de film Enter the dragon zag dacht ik “wooow dat wil ik ook” .  Kelly mijn grote voorbeeld op afro gebied.  Maar er zijn nog meer hippe afrobazen die deze aardbol bewandeld hebben.

Hieronder een lijstje met de coolste en hipste Afrobazen

The Jackson Five

 

Wie kent ze niet? De bekende muziek family uit Indiana. Met hun blije jolige liedjes over het alfabet, meisjes(waar Michael eigenlijk nog veel te jong voor was zou je denken) en zelfs een ratje genaamd Ben werden ze mateloos populair. Niet alleen hun muziek maar ook hun afrobollen waren zeer populair en de demping die hun afro bood bleek later ook zeer handig te zijn als vader Joe weer eens losse handjes had.

David Ruffin

david-ruffin

De vocale motor en front zanger van de Temptations. Zijn zuivere maar bijna schorre stem maakte hem 1 van de populairste leden van de groep.  Nadat hij in 1968 uit de groep werd gekicked omdat hij meerdere malen niet kwam opdagen bij repetities ging hij solo. Dat ging best goed, maar zo succesvol als met de Temptations werd hij niet meer.

Jim Kelly

Kelly

Een absolute afrobaas die naast Bruce Lee een bijrol speelde in de film Enter the Dragon, waarin hij helaas wel gedood werd door een Chinees van middelbare leeftijd(lekker realistisch#sarcasm). Een jaar later speelde hij de hoofdrol in de karatefilm Black Belt Jones. Zijn ongeëvenaarde afro in combinatie met de bakkebaard maakt hem mijn favoriete afrobaas allertijden

 Al green

2012-music-topic-al-green

1 van de beste soulzangers allertijden met hits als Let’s stay together en Here I am(come and take me#thatswhatshesaid)

 Bill Withers

BillWithers

Ik kan een heel veel over deze zanger zeggen maar de tekst van zijn bekendste nummer kent natuurlijk iedereen. ”Ain’t no sunshine when she’s gone. It’s not warm when she’s away. Ain’t no sunshine when she’s gone and she’s always gone too long anytime she goes away”  Met dit nummer won hij ook een grammy voor beste R&B song

 

 

Jerrel Feller

386320_10150397721961644_34384605_n

Onbekende wannabe afrobaas die zich puur om narcistische redenen in dit lijstje plaatst. triest maar waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s